FASCINATIE voor mensen, culturen en gebruiken

VAN VERRE reist langs historische handelsroutes en ontmoet de makers van voorwerpen met een eerlijk verhaal.  Krachtige en inspirerende voorwerpen, vol cultuur en avontuur met elkaar vermengd. De producten van Van Verre raken en inspireren je omdat deze meer zijn dan enkel gebruiksvoorwerp of massaproduct. Ieder product is cultuurdrager en vertelt een verhaal van andere culturen. Van Verre onderscheidt zich met oog voor schoonheid, oog voor detail en oog voor essentie en zo herken je ambacht, vakmanschap en het handschrift van de maker.
Krachtig en sensitief handwerk met waardevolle verhalen. Van krachtig handwerk tot oprechte objecten: producten met hart en ziel die mensen verbinden uit fascinatie voor anderen, culturen en gebruiken.

 

PRODUCTEN met hart en ziel

VAN VERRE ziet een product niet alleen als gebruiksvoorwerp, maar als cultuurdrager en een middel om mensen te inspireren, te verbinden en in beweging te brengen. Elk handgemaakt product is uniek en vertelt het verhaal van de handen van het vakmanschap. Authentieke producten van oprechte mensen, aandachtig geselecteerd bij lokale producenten. Eerlijke voorwerpen die voldoening geven bij gebruik en aansluiten bij wat we nodig hebben, waar we daadwerkelijk behoefte aan hebben. Tijdloze schoonheid die langer meegaat dan een mode- of trendseizoen.
Van Verre selecteert duurzaam design met culturele inslag: kwalitatieve producten met echte, blijvende culturele waarde. Traditionele producten met respect voor mens en natuur. Producten met minder van meer en meer van beter.
Reis mee en proef de sfeer van cultuur in prachtige producten, die uitnodigen tot het maken van herinneringen. Kijk naar het glas en zie het verhaal van de mond die het blies, luister naar het verhaal aan tafel wanneer eruit wordt gedronken.

Producten van VAN VERRE zijn meer dan praktisch, zij zijn niet alleen gebruiksvoorwerp maar vooral een voorwerp van verhaal.

 

FAIR TRADE respectvol, eigenwijs, open & eerlijk

Bij van VAN VERRE zijn mensen, langdurige relaties en geluk de uitgangspunten voor continuïteit en succes. Fair Trade gaat om de kracht van ethisch en duurzaam ondernemen. Waar factoren mens, langdurige relaties, geluk, evenwicht van hart, ziel en geest de uitgangspunten zijn. VAN VERRE is een schakel in het groter geheel en streeft ernaar dat iedere schakel een menswaardig en evenredig deel van het geheel uitmaakt.
Eigenwijze mensen maken cultuur en hun producten vertellen het verhaal. Het verbinden van eigenzinnige producenten met eigenwijze retailers en onderscheidende consumenten. Ondernemen voor VAN VERRE  is het ontdekken en ontmoeten van gelijkgestemden uit allerlei culturen. Zaken doen is sociaal handelen, en draait om persoonlijk contact met elkaar. Vriendschap en samenwerking brengen versterking en verbetering en houden vakmanschap en traditionele ambachten in leven. Een onderzoekende nieuwsgierigheid, organisch met de stroom mee, want levensvreugde zit niet alleen in dingen, maar vooral in ervaringen.
Eerlijke handel voor een betere wereld vraagt openheid en transparantie voor succes in samenwerken. Elkaars talent en kennis bundelen om samen producten te creëren of aan te passen en deze op een eerlijke manier bij de gebruiker te brengen. Van oorsprong tot eindgebruiker blijft de keten kort en elke schakel even sterk over een langdurige periode. Van Verre handelt zo persoonlijk mogelijk en gebruikt WFTO fair trade principes bij inkoop en verkoop.
Samen versterking en bescherming geven aan cultureel erfgoed: het voortbestaan en behoud van eeuwenoude ambachten. De scheppende kracht, het handwerk van mens en authentieke producten, laten de waardevolle kennis, vaak al eeuwenoud, voortbestaan.

Open samenwerking, het vertrouwen in anderen bij het ontwikkelen van producten maken VAN VERRE een duurzame onderneming bij uitstek.

 

FOUNDERS VAN VERRE & TEAM

VAN VERRE is een eigenwijze onderneming. Vertrouwen en lef, daar is het mee begonnen. Suzanne Mertens, de founder van VAN VERRE met een creatieve achtergrond, werd geraakt door het fascinerende vakmanschap van Portugees glas – het eerste product van VAN VERRE. ‘Als ik het niet verkocht krijg’, dacht ze, ‘verzin ik wel iets op de vrijmarkt met Koninginnedag…’ Tien jaar later zijn de glazen niet weg te denken uit de Nederlandse winkels, en internationaal is men ook gecharmeerd van de VAN VERRE collectie en producten.
Suzanne raakte geïnspireerd door de vele reizen die zij gemaakt heeft, langs traditionele handelsroutes over de hele wereld. Met haar scherpe oog voor schoonheid en overtuiging ziet zij de mooiste producten en neemt deze overal vandaan mee terug. Creativiteit en fascinatie voor andere culturen sturen de groeiende collectie. Haar overtuiging dat eerlijkheid, kwaliteit en handel perfect samen gaan maakt VAN VERRE een eigentijdse en duurzame onderneming.
Suzanne werkt samen met Gerard de Rooij die haar op reis een zakelijke balans biedt. Een enthousiaste en ervaren ondernemer met een zakelijke achtergrond. Met veel vertrouwen in Suzanne is hij een drijvende kracht binnen VAN VERRE. Gerard vertelt met passie de verhalen van oorsprong achter elk product en verbindt mensen met elkaar. Zowel Suzanne als Gerard hebben beiden jaren gewerkt en gewoond op vele plekken over de hele wereld en blijven voortdurend nieuwsgierig naar iedere volgende horizon.
VAN VERRE is een klein bedrijf, met bijzondere en talentvolle medewerkers die ieder hart hebben voor een bedrijf dat verschil maakt.

VAN VERRE producten zijn cultuurdragers van de wereld. Beleef en ervaar de passie en vakmanschap! Enjoy!