Oersterk Olijfhout

Mediterraanse olijfbomen staan symbool voor vrede, liefde en trouw. Na een vruchtbaar leven van vaak wel meer dan honderd jaar, wordt het olijfhout in en rondom de werkplaatsen zorgvuldig te drogen gelegd en vakkundig bewerkt door ambachtslieden die de krachten en kwaliteit van deze eeuwenoude bomen als geen ander kennen. Een geduldig en zorgvuldig proces om tot een puur en duurzaam product te komen.
Aandachtig volgen de handen van de ambachtsman de organische vormen van het hout. De tekening van het doorleefde hout en de schoonheid van de nerven komen opnieuw tot leven in de vorm van een plank, schaal, lepel of mesje. Met de hand, elk stuk uniek, in kleine hoeveelheden gemaakt.

Door industrialisatie kwam de toekomst van de vruchtbare olijfgaarden die het landschap rond de middellandse zee kenmerken in gevaar.
VAN VERRE neemt deel aan een conserveringsprogramma van de lokale overheid: voor elke gekapte boom wordt een nieuwe geplant. Op deze manier is het culturele en natuurlijke erfgoed van de olijfgaarden beschermd.

Een Mediterraans product van olijfhout voor plezier aan tafel en in de keuken. Enjoy!