Dop en Flessenpost

Traditionele Italiaanse decoratie op tafel. Vorm en versiering van eerdere eeuwen voor olie, azijn, en water met een scheutje citroen. Slimme schenktuiten die doseren en niet druppelen.

De gerecyclede flessen, ook een winnend Italiaanse duo, Assisi in Umbrië en Fiesole in Toscane. Waan je in het prachtig klassieke landschap met deze vrolijke flessen aan tafel. Traditioneel rond of rijkelijk gedecoreerd hoekig. Een prachtige historische combinatie met het majolica keramiek.

De vormen en decoraties van het majolica zijn traditioneel Italiaans ontwerp uit het stadje Deruta. In deze stad, tussen Florence en Rome, op een heuvel in de prachtige streek Umbrië, wordt het majolica, bont beschilderd gekleurd keramiek volgens 13e-eeuwse traditie met de hand beschilderd. In de 16e eeuw, toen de kunstenaars deelnamen aan de artistieke en culturele revolutie van de Renaissance, was het de beroemde Raffaello die de decoratie van een loggia in het Vaticaan schilderde: een fantastische samenstelling van planten, dieren en mensen. Dezelfde patronen worden vandaag de dag nog steeds gebruikt, geschilderd door het nageslacht van de families die deze stukken honderden jaren geleden al produceerden.

De handbeschilderde doppen en schenktuiten en gerecyclede flessen brengen de geschiedenis en kunst van Deruta, Assisi en Fiesole in huis naar de tafel.