Flessenpost

Traditionele Italiaanse decoratie op tafel. Vorm en versiering van eerdere eeuwen voor olie, azijn, en water met een scheutje citroen. Slimme schenktuiten die doseren en niet druppelen.

Onze sierlijke glazen flessen en aardewerken kurken zouden hun Italiaanse afkomst geen eer aandoen als ze niet voorzien zouden zijn van hun rijke decoratie die van elk diner zonder moeite een groot feest maakt.
De flessen uit Fiesole en Assisi, gemaakt van gerecycled glas, zijn samen een perfect duo, Assisi in Umbrië en Fiesole in Toscane, de een hoekig en de ander rond, en vormen een prachtige historische combinatie met het traditionele handbeschilderde Italiaanse Majolica keramiek uit Deruta. In deze stad tussen Florence en Rome, op een heuvel in de prachtige streek Umbrië, wordt al sinds de 16e eeuw met de hand keramiek beschilderd. De beroemde schilder Rafaello voorzag in de Renaissance een loggia in het Vaticaan van een prachtig werk. Deze prachtige patronen worden vandaag de dag nog steeds op aardewerk geschilderd door het nageslacht van de families die dit honderden jaren geleden ook al deden.

De handbeschilderde doppen en schenktuiten en gerecyclede flessen brengen de geschiedenis en kunst van Deruta, Assisi en Fiesole in huis naar de tafel.