Authentiek Atelier

Beeld een Indiaas atelier in, mystiek, kleur, geur en rijk aan eeuwenoude kennis, techniek, ambacht. Fijnzinnige handen die met precisie grondstoffen omtoveren tot krachtige stukken, elk stuk even uniek als het ander.

Klassieke sari-kantha spreien als machtig mooie make-over van bed en bank. Prachtige spreien voor over de bank of het bed, verschillende versiering aan twee kanten waardoor het nooit verveelt.
Kantha is de antieke Indische kunst van borduren, de krachtig eenvoudige rijgsteek die stoffen versiert met duizenden delicate steekjes. De eenvoud van de rijgsteek maakt de spreien buitengewoon en veelzijdig. Omdat de sari kanthaspreien uit West-Bengalen zijn gemaakt van gebruikte sari’s kunnen de spreien wat imperfecties hebben. Zie een vlek als onderstreping van de uniciteit. Zie de zorgvuldige constante hand in de herkenbare lijnen die door de hergebruikte sari’s lopen en samen een veelzijdige sprei maken.

Authentieke stofstempels als sfeervol stuk aan de wand, met een handige haak om zelfs een handdoek een handbedrukte hint te geven. Een karavaan met het fijnste zijde en stevigste katoen reist met meters stof op rol langs de Zijderoute. Baden met natuurlijke kleurstoffen geven levende kleuren aan de stof. Met de hand gesneden stempels met de fijnste bloempatronen en abstracte bladvormen worden door Indiase vrouwen zorgvuldig op de kostbare stoffen gestempeld. Iedere stempel is een uniek handgesneden houtwerk.

Tot de verbeelding sprekende spoeltjes. Zijde, wol en katoen, gesponnen tot draden, geweven tot doeken, gesneden in patronen voor de kostbaarste kleden. De verfsporen op de houten spoeltjes dragen de slapende verhalen van de stoffen die gekleurd en genaaid zijn met het ragfijne draad dat om deze klosjes gedraaid is geweest. Wind de draad als een lint om een cadeau, bind bloemen en kruiden samen om hangend te laten drogen. Laat je meevoeren mee terug naar India’s slapende schoonheden.

Prachtige chapati schalen voor een verzameling vruchten of als sierstuk op tafel. Een in India veelgebruikte schaal, waar deeg in wordt gekneed voor verse chapati’s, en ze ook in geserveerd worden. Zie vrouwen lopen met gevulde schalen die zij op hun hoofd dragen, om te ruilen met buren en vrienden, en samen te eten. Geen enkele schaal even groot als de ander, ieder even uniek als de maker ervan.

Een vrolijke noot en harmonieuze versiering, traditionele bellen van de sterke en zachte schapen en yaks langs de Zijderoute. De traditionele bellen werden gedragen door kuddes grazende schapen en solitaire yaks over uitgestrekte landschappen. In verschillende maten, van kleine lammeren tot stevige yaks. Charmante versiering en vrolijke aankondiging in kantoor en huis.