Steengoed Aardewerk

Rivieren stromen over het land. De vruchtbare klei en de kracht van de zon. De vakman kneedt klei naar vorm en gebruik tot krachtig keramiek, waarin traditionele recepten tot hun recht komen en geuren en smaken van een maaltijd opbloeien. Schoonheid beschilderd met glazuur, zintuigen aan tafel. Geen enkel stuk gelijk een ander, handbeschilderd eenvoudig of rijk gedecoreerd. Hardgebakken voor intensief gebruik en jarenlang plezier!

Geschikt voor intensief dagelijks gebruik, ook hitte- en ovenbestendig. In verschillende maten voor tapenades of mediterrane maaltijden. Voor pasta’s en creatieve salades op een zwoele zomeravond, of grote stukken vlees en vis uit de oven. Langzaam garende schotels in een pot of een samensmeltende kaasfondue op warme winteravonden met familie of vrienden. Een feest op tafel. Enjoy!

afwassen: met de hand en vaatwasmachinebestendig. Zet het product voor gebruik een paar uur in water te weken. Begin met koken op laag vuur en verhoog het vuur gelijkmatig. Zet niet zonder inhoud op het vuur. Vermijd temperatuurverschillen (met marmer, water, metalen oppervlakten etc.) en leg een schaal niet in de vriezer. Droog na gebruik de poreuze onderkant van de schalen in de open lucht of matig warme oven om schimmelvorming te voorkomen.

Een feest op tafel. Enjoy!


een handelsroute product:
 krachtig keramiek van Iberische klei en zon aan de Mediterranee